mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 21 d’abril del 2015

SANT JORDI: PA PATRIOTIC

A l'espera de fer demà alguna sorpresa per casa per al dia de Sant Jordi, us deixo com cada any amb el pa que ens fa tant singulars als catalans. Un pa-senyera ben divertit i entretingut de fer!

US DESITJO A TOTS QUE TINGUEU UN FELIÇ DIA DE SANT JORDI!





N G RD I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.

SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!


8 comentaris:

  1. Crec que no n'he tastat mai però estic molt temptada de fer-ne... Deu ser boníssim i especial per la diada!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. anima't a fer-lo!, dona molta satisfacció.
      Bona diada de sant jordi!

      Elimina
  2. Quin pà més xulo, aviam si m'animo a fer-lo alguna vegada!
    Bon Sant Jordi! Clara

    ResponElimina
  3. ohhhh m'encanta m'encanta!! jo fa anys que no el tasto i m'he proposat demà anar-lo a comprar!! petons i bona diada

    ResponElimina
  4. Boníssim i molt soberanista!!!!! ja,ja,ja... Petonets Feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  5. La sobrassada no m'agrada, però si es tracta de país.....farem un esforç. Una abraçada!!

    ResponElimina