US DESITJO A TOTS QUE TINGUEU UN FELIÇ DIA DE SANT JORDI!
I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.
SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!
Crec que no n'he tastat mai però estic molt temptada de fer-ne... Deu ser boníssim i especial per la diada!
ResponEliminaMarta
anima't a fer-lo!, dona molta satisfacció.
EliminaBona diada de sant jordi!
Quin pà més xulo, aviam si m'animo a fer-lo alguna vegada!
ResponEliminaBon Sant Jordi! Clara
veuràs que fàcil que és! fa molta il.lusió!
Eliminaohhhh m'encanta m'encanta!! jo fa anys que no el tasto i m'he proposat demà anar-lo a comprar!! petons i bona diada
ResponEliminabona diada Roser!
EliminaBoníssim i molt soberanista!!!!! ja,ja,ja... Petonets Feliç Sant Jordi!
ResponEliminaLa sobrassada no m'agrada, però si es tracta de país.....farem un esforç. Una abraçada!!
ResponElimina