En una fantàstica classe de l'espai de cuina de Caprabo, el xef Luciano Villar Quinteiro ens va oferir una classe molt interessant sobre els usos del formatge philadelphia. Ens va explicar un munt de receptes i d'aplicacions: el formatge philadelphia tant ens serveix per lligar salses de carn o de peix quan ja és una mica freda,com ens serveix per a fer beixamels, es pot gratinar, fregir,barrejar als purés, de salsa per a la pasta barrejant amb pesto o bolognesa, o bé daurat sobre una base de pizza, per a fer souflés, o de farciment de tartaletes, boulavents,crêpes, truites, canelons... i a sobre hi ha varietats... Em vaig decidir a fer uns rotllets de salmó agafant la idea dels enrotllats de pernil que ens va fer a classe i ho vaig fer amb la varietat de fines herbes. El resultat és suau, fi.
INGREDIENTS:
1 sobre de salmó fumat
1 terrina de Philadelphia fines herbes
olives farcides
1 bossa de barreja d'enciams diversos
mostassa suau i maionesa
SOM-HI:
(Tot i que a classe el farciment es va posar amb mànega pastissera perquè quedés millor, jo confesso que ho vaig fer manualment).
Estenem les llesques de salmó i hi posem amb cura el formatge barrejat amb uns bocins d'olives farcides com a contrapunt salat (un altre cop ho faré amb caviar o anxoves,o tàperes...).
Emboliquem la llesca de salmó amb el farcit i posem sobre un llit d'enciams.
Fem una mica de salsa de mostassa suau barrejant-la amb una culleradeta de maionesa i posem per sobre. JA HO TENIM, UN ENTRANT RÀPID I QUE VOLA!
M'encanta el salmó fumat així com els formatges de terrina, segur que ha d'estar boníssim!
ResponEliminaSemblen interessants les classes de l'espai de cuina de Caprabo :)
feliç inici de setmana
Molt bona idea aquest caneló. Jo no faig servir formatges de tipus Philadelphia, em semblen una mica embafadors. La textura no m'acaba de convencer. Tot i això, reconec que tenen un munt d'aplicacions tant en postres com també en les idees que ens has comentat (sobre tot en salses... hummmmmm :) )
ResponEliminaUna abraçada
Aquest salmó també ho fa el meu pare, però hi afegeix unes nous picadetes per dins.
ResponEliminaSe t'ha de reconeixer que tens un gust per la decoració dels plats molt bona eh! t'ho dic de debó ;)
Una adaptació molt encertada, trobo que els salmó i el formatge de fines herbes combinen super bé!
ResponEliminaVa ser una classe per aprofitar molt, oi?
Jo feia aquest salmó feia moooolt de temps...gracies per fer-me memoria! tenen una pinta deliciosa...
ResponEliminaPetons,
Quina mengera que fa aquest salmonetttt!
ResponElimina;)
aquesta la vui fer per el meu aniversari, a veure si m'enrecordo
ResponEliminapetons
Un caneló molt original i gustós, ideal per començar un àpat informal amb la casa plena d'amics!! un petó enorme.
ResponEliminaExcelente entrante,delicioso Mercé,un lujo.Me lo quedo,una idea buenísima para estas fiestas ;))
ResponEliminaCariñoooss
L' he vist amb la versió del pernil dolç, i tant amb salmó com amb l' altra em sembla una idea fabulosa, segur que és molt bo!
ResponEliminaLaura, el salmó fumat es bo i soluciona molts entrants, a més, amb el philadelphia lliga molt bé!Les classes són veritablement MOLT profitoses!
ResponEliminaStarbase, a mi tampoc m'entusiasma però reconec que té multitud d'aplicacions que et resolen àpats fàcilment.
Acabatdefer, gràcies pel comentari!.Jo hi poso ametlles picadetes com el teu pare quan farceixo els pebrots del piquillo amb formatge!
Gemma, a mi el de fines herbes és el que més m'agrada!Una classe fantàstica, com totes les que ens ofereix Caprabo i també la Mireia!
Sonia,és senzill i entra molt bé,oi?A reveure!
Xavier, el salmó fumat és vist i no vist!
Lidia, a veure si és veritat!estaria bé!
Txell i kike, sí senyor,ideal per a un sopar informal!un petó!
Silvia, espero ho facis!et fa quedar bé,oi?
AnnaF, és un entrant fàcil que et fa quedar de festa!
Que maravilla de receta, me apunto, un besico.
ResponEliminaMercè,
ResponEliminaLa pinta d'aquests canelons és extraordinària, no m'extranya que volessin.
Salut.
Jo l'havia fet en versió mini, com a tapeta. Però ben pensat així et soluciona un plat.
ResponEliminaMuas!
Un canelò molt apetitòs...
ResponEliminaqueda anotat a pendents
Un petonet
Capisi, gràcies!,a veure si ho fas i segur et fa quedar bé!
ResponEliminaManel, gràcies per ser per aquí!
Gemma, doncs mira, jo m'apunto la teva versió-aperitiu!
Neus, però que no s'hi quedi! eh?
Mercè, crec que les dues estàvem penjant una recepta de Philadelphia a l'hora. Aquests rotllets amb salmó a casa tindrien molt èxit, jo també en faig uns amb pa de motlle i volen.
ResponEliminaOstres quina idea més bona, avui tenim dinar pre-aniversari (és demà) i el faré d'entrant!
ResponEliminaQue bons i per ara a l'estiu genial!
ResponElimina