Ja ho sé... arribo una mica tard, però aquí estan!!!.
Aquest matí ens hem posat les 4 dones de casa amb les mans a la massa com cada any i...aquí teniu el nostre assortit de panellets. Han sortit uns 60 tenint en compte que les boletes les hem fet petitones. Ahir vam preparar la massa i així ha reposat tota la nit i ha adquirit una consistencia fantàstica per fer les boles. Una novetat d'aquest any és que per primer cop no hem utilitzat patata. Hem fet la massa amb la farina d'ametlla, el sucre i l'aigua necessaria per fer-ho lligar -seguint els consells i la recepta de la Gemma-però amb mig quilo d'ametlla.
Hem fet panellets de pinyons, de melmelada de gerds, de cafè, farcits de figa i uns amb forma de bolets i castanyes que hem cobert de xocolata.
INGREDIENTS:
500 gr d'ametlla
500 gr de sucre
pell ratllada d'una llimona
100 ml d'aigua
1 ou batut
100 gr de pinyons (12 panellets)
cafè soluble
xocolata fondant
figues seques
melmelada de gerds
SOM-HI:
Per a fer la massa barregem l'ametlla i el sucre en un bol, afegim la pell de llimona ratllada i finalment mentre amassem anem afegint l'aigua poc a poc i veurem com va lligant tot.
Reservem la massa tapada amb film si pot ser d'un dia per l'altre i sinó el màxim possible.
Comencem a fer els panellets: tallem la massa en tantes parts com gustos diferents volguem fer.
Anem donant forma a les boles, panellets allargats, amb forma de castanya, fent un foradet amb el dit sense arribar abaix per omplir-lo de melmelada o xocolata,amb forma de bolet...
*Als panellets de cafè els afegirem una mica de cafè soluble barrejat amb un xic d'aigua (poca, sinó ens deixarà la massa liquada)i li donem una forma una mica allargada amb un tallet simulant el gra de cafè. Enfornarem a 250 º només uns 3 minuts.
*Els panellets de pinyons els anirem posant els pinyons que haurem barrejat amb l'ou batut (com menys ou millor perquè no rellisquin tant).Tot i així hem de tenir paciència i anar-los posant bé... és el que tenen els panellets de pinyons, molt bons però amb feina extra...Enfornem a 250 º uns 5 - 7 minuts.
*Els d'ametlla (nosaltres no n'hem fet enguany) els donem forma allargada i els fariem igual amb ametlla trocejada.Enfornem a 250 º uns 5 minuts.
*Per als panellets farcits de melmelada els fem un foradet a la boleta i farcim amb compte. Enfornem a 250 º uns 3 - 5 minuts.
*Per als panellets de xocolata, un cop cuits els banyem amb xocolata fosa (xocolata+nata i mantega). Els posem a la nevera perquè es refredi la xocolata i podem afegir cacau pols,virutes...
*Els panellets de figa : hem farcit les porcions de massa amb figa oberta com si fós un cargol i els hem enfornat a 250 º uns 3 minuts.
ESPEREM US AGRADIN I US AJUDEM A AGAFAR IDEES!, NOSALTRES HEM PRES IDEES DE FORMES, FARCITS...D'AQUÍ I D'ALLÀ!
FELIÇ CASTANYADA A TOTS!!!!
Aixi ja es pot...quin equip a la cuina!
ResponEliminaUna abraçada,
Wow! us han quedat molt bé!
ResponEliminam'encanten les innovacions en forma de bolets i castanyes! :)
segur que us han quedat boníssims
salutacions
Que bin lo pasais, que rico , un beso.
ResponEliminaSou unes professionals del panellet!!!! Us han quedat ben macos!!!
ResponEliminaPetonets
Quin peazo equip que feu.
ResponEliminaMuas!
Que bé que s'ho passan fen boles:)
ResponEliminaels meus tb s'han divertit.
Bona castanyada
Un petonet
Això és treballar en equip i quin equip!. Us han quedat fantàstics i els farcits molt originals!. L'Albert, a més de menjar-se els panellets, feia les fotos?.
ResponEliminaQuin goig de festa la castanyada i els panellets. Fan oloreta de familia feliç.
ResponElimina:)
Fenomenales han salido !!!
ResponEliminaY lo mejor todos en la cocina preparándolos, ideal !!
Besos
Sara
Us han quedat sensacionasl! Clar que amb aquestes ajudants és impossible que no quedin bé, oi? Je je je...
ResponEliminaVau provar el truc de l'almívar perquè quedin brillants? Va bé de veritat! ;)
Sou com l'equipo A, havien de sortir uns panellets maquíssims i perfectes, guapes totes!
ResponElimina:)
Que bonics, nosaltres també som un equip a l'hora de fer panellets, a vegades em sembla que és com una mena de teràpia familiar això d'estar tots plegats a la cuina remenant...
ResponEliminano vas tard, no. saps què vaig a fer jo ara mateix? només tinc el massapà preparat d'ahir al vespre i encara em falta fer tots els panellets per dinar. espero que em quedin tan bé com aquests teus
ResponEliminaAmb aquesta ajuda si que ho vas tenir bé!!! Us han quedat molt bé! Porten feina però després recompensen!
ResponEliminapetó
Amb unes ajudantes com aquestes els panellets per força han de quedar boníssims! Ah... i per tard nosaltres, que a aquestes alçades encara no hem publicat els nostres panellets! jeje
ResponEliminaPetonets!
Amb aquestes ajudants et van sortir molt bonics, i segur que molt bons.
ResponEliminaJo també n' he fet i en vaig fer amb forma de dit, com les teves galetes de Halloween. Van tenir molt èxit , però no se'n van menjar gaires, que els feia una mica de "iuiu".
Han quedado de lujo!!formais un buen equipo,con esas ayudantes da gusto.
ResponEliminaBesets.
GRÀCIES A TOTHOM PELS VOSTRES PIROPOS!.FER PANELLETS ÉS CADA ANY UNA EXPERIENCIA MOLT BONICA PER TRADICIÓ I PER FER-HO ACOMPANYADA DE LES MEVES FILLES!FELIÇ CASTANYADA A TOTS!!!
ResponEliminaEso me gusta,la nena en la cocina,que surte tienes,a mi hija jamás le ha gustado...que lujo,tengo suerte que mi sobrinita me salió marujilla,no veas como le gusta meterse conmigo en la cocina y disfrutamos muchísimo.
ResponEliminaOS han quedado fantásticos chicas ;))
Dos besotes
Que bons Mercé! Jo no era massa de panellets però a partir d'aquest any la cosa ha canviat. No hi ha res com les coses fetes a casa. Jo també sóc de les sense patata.
ResponEliminaUna forta abraçada.
Qui pogués probar els de xocolata!!!! Nyam, nyam…
ResponEliminaAmb 16 mans devieu acabar en un moment!! Jo els vaig fer mentres l'Èlia em tocava la pera i això és molt complicat!! Us han quedat molt bé, felicitats a totes les dones de la família!!!
ResponEliminaSilvia, guspires, Agnès, Cristina, gràcies pels vostres comentaris!
ResponElimina