mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 6 de març del 2012

PASTÍS MOUSSE DE PERES AMB VAINILLA XS

No és que sigui una Mousse de talla petita... això de la XS és perque la Mousse de peres està dedicada al Xavi i la Sandra que són els qui em van proposar de fer aquest pastís quan us vaig demanar que em reptessiu a fer una mousse. No cal dir que ha estat un plaer fer-la i que encara ha estat millor poder compartir-la amb ells!, i és que el Xavi i la Sandra son veïns del barri i això ha facilitat aquest berenar tan familiar i càlid. També ha vingut el Josep i la Glòria del -cafè de nit- i així, la tarda ha estat molt i molt plaent. Sobre la mousse us diré que m'ha suposat alguna prova prèvia i pensar con la volia acabar. Aquesta prova prèvia em va servir per decidir-me a fer-la amb peres en almívar, ja que al fer-la amb peres naturals vaig tenir 2 problemes: primer, tot i el suc de la llimona, la pera es va oxidar una mica i el color no era gens atractiu. Segona, les peres no valien res...(darrerament no trobo gaires peres sucoses i bones...)Així és que amb aquestes peres de Bonpreu en almívar he tingut la cosa solucionada!. L'altre cosa estava en com fer una cobertura senzilla i bonica. Després de remenar i mirar, vaig decidir fer la meva versió de crema de peres amb, ni més ni menys, que un "potito" de pera per a nadons!...ei!, poca broma: 100% fruita, sense sucres afegits... si és bo per als nadons ha de ser bo per als grans, si o no?. Crec que ha estat prou encertada, i després d'uns "tocs" finals, el pastís ha quedat dedicat als FOGONS DE LA BORDETA amb xocolatina i barrufets corresponents... Espero us agradi!
(Xavi i Sandra: sou realment encantadors,nois!, una abraçada!)
INGREDIENTS:
*Per a la base de galeta: 150 gr de galetes maria + 80 gr de mantega + 1 cullerada de sucre.
*Per a la mousse:
5 peres en almívar (1 pot) Bonpreu
suc d'una llimona
2 cullerades d'almívar de peres
250 ml de nata per muntar
3 clares d'ou
5 fulls de gelatina
2 cullerades de sucre
2 culleradestes (postre) de vainilla líquida (aroma Vahiné)
*Per la cobertura fina de crema de peres:
1 "potito" de 130 gr de pera (Nestlé)
3 cullerades (sopa) d'almívar de les peres
2 fulls de gelatina
1 culleradeta (cafè) de vainilla líquida.
*Decoració: 1 mitja pera en almívar, unes fulletes de menta, xocolata negra i perletes plata.
*xocolatina Fogons de la Bordeta: xocolata negra/ xocolata blanca/sèsam/orenga.
SOM-HI:
*Per a la base de galeta senzillament triturem les galetes i ho barregem amb la mantega fosa i el sucre. Folrem la base del motlle i reservem a la nevera.
*Comencem a preparar la mousse: fem un puré ben fí amb les peres, el suc de la llimona i les 2 cullerades soperes d'almívar.
Agafem la meitat del puré i 1 cullerada de sucre i ho posem en un cassó al foc.
Quan arrenqui el bull ho retirem i hi afegim les 2 culleradetes de vainilla i els 5 fulls de gelatina que prèviament haurem posat amb aigua freda.
Quan veiem que la gelatina és dissolta afegim la resta del puré i esperem una mica que es refredi.
Muntem les clares amb l'altra cullerada de sucre i ho afegim al puré amb cura envolcallant.
Muntem la nata i també l'afegim amb compte fins que s'integri bé.
Aboquem el preparat sobre la base de galeta i deixem quallar a la nevera. (d'un dia per l'altre).
*Per a la cobertura agafem el potet de puré Nestlé i el posem en un cassó al foc amb 3 cullerades d'almívar i quan arrenqui el bull apartem i afegim la culleradeta de cafè de vainilla i els 2 fulls de gelatina hidratats prèviament. Deixem atemperar i aboquem amb cura sobre la mousse quallada.
*Decoració: fonem la xocolata negra al microones i amb el Decopen fem els fils com més ens agradin. Posem la 1/2 pera al costat (prèviament l'he deixat en papaer absorvent per tal que no em deixés suc) amb les fulletes de menta. Al moment de servir posem les perletes.






divendres, 2 de març del 2012

TRUITA DE PA AMB TOMÀQUET






Oi que salta a la vista?, doncs sí, és tan divertit com posar el pa amb tomàquet dins la truita!. Si voleu fer un sopar divertit amb els nens no us ho penseu, els farà molta gràcia!. Ho vaig veure al bloc de la Cristina -CRIJOARMAEL- que sempre aporta receptes senzilles, originals, presentades amb gràcia i bon gust.
INGREDIENTS:
ous
pa de pagès
tomàquet per al pa
oli, sal
SOM-HI:
No calen gaires explicacions, es tracta de fer el pa amb tomàquet i tallar-lo en forma rectangular deixant fora la crosta. Comencem a fer la truita, quan és a la paella i comença a quallsr hi posem la llesca i tanquem sobre si mateixa embolcallant el pa. LLestos!

dilluns, 27 de febrer del 2012

CREMA DE COLIFLOR AMB SOBRASSADA/ ADA PARELLADA



No fa gaire, en Josep i la Gloria van regalar a l'Ona, la meva filla d'onze anys, el llibre de l'Ada Parellada: Primer cal batre els ous. Es tracta d'un llibre adreçat als joves principiants. L' Ona ja fa temps que diu que vol ser cuinera, així que aquest va ser un regal encertadíssim. Conté unes il.lustracions molt temptadores i u nes explicacions, trucs, idees... molt ben explicades i amb un toc d'humor que el fa molt entenedor i que sap captar molt bé els nens i no tan nens.
Després de fer una ullada al llibre van ser moltes les receptes que vam marcar amb un punt de llibre. Finalment ens vam decidir per aquesta crema que té tan bona pinta i que us asseguro és finíssima!. Us escric la recepta tal i com ella la proposa. A veure si us animeu a fer-la!
INGREDIENTS :
1/2 Coliflor
700 ml de brou de verdures
1 bon raig de nata líquida
1 tros de sobrassada d'uns 100 gr
1 bon raig d'oli
1 cullereta de cafè de sal.
SOM-HI:
En una cassola on càpiguen tots els ingredients, hi posem un bon raig d'oli i la coliflor a trossets.
A foc mig coem la coliflor tot remenant-la, fins que s'enrosseix lleugerament, durant uns 3 minuts. Serà el moment d'abocar-hi el brou de verdures i la sal.
Abaixem el foc al mínim i fem coure durant un quart.
A la mateixa cassola, ho batem amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fina.
Hi afegim la nata líquida i ja tindrem la crema llesta.
Al microones fonem la sobrassada just un minutet. Veureu que la carn es separa de l'oli.
Servim la crema de coliflor calenta amb un fil d'oli de sobrassada i una mica de la seva carn per sobre. (el color ataronjat sobre el fons blanc queda molt bonic).
*L'Ada Parellada, a més a més de suggerir com fer el brou de verdures a casa, proposa que per acabar el plat s'hi poden posar xips de plàtan o avellanes trinxades!....ummm, que bò,oi?

divendres, 24 de febrer del 2012

I LA MOUSSE A FER SERÀ....


Abans de res, vull donar-vos les gràcies a tots els qui heu visitat o deixat comentari a l'entrada anterior i m'heu felicitat la cuina d'aquests 2 anys, o comentat el tiramisú o bé participat d'una mena de joc on em proposaveu una mousse a fer. No us podeu imaginar com m'ha fet de feliç que hagueu fet les vostres propostes pel gust de respondre a la meva petició!, sense premi, sense concurs... fins a 31 mousses fantàstiques, divertides, curioses, enginyoses...que ja us dic ara que me les apunto a pendents!. La meva intenció és fer la mousse que en un "sorteig" mooooolt casolà però fidel surti, en forma de pastís, però no descarto fer-ne una mousse de cullera. La veritat és que les faria totes no ho descarto, je,je, se m'ha gira't feina!...Aquí us deixo la relació de blocs amb la seva mousse proposada per si us serveix com a mi, d'inspiració!!!
1.Les receptes del miquel: mousse de limoncello
2.visc a la cuina: mousse de iogurt
3.caprofiti: mandarina
4.fogons de la bordeta: pera i vainilla
5.la cocinera del betulo: menta
6.ingredients i paraules: xocolata i crema de cacahuet
7.tapa't de tapes: mousse de festucs
8.pa de nous: mousse de nubes
9.la cuina de casa: mousse de mandarina
10.l'exquisit: mandarina
11.cocinando con neus: avellanes o nous
12.la taula de'n bernat: gerds i vainila
13.el dragon de la fresa: de mojito
14.a bell bulto: xocolata negra i mandarina
15.macedonia en familia: mousse de macedonia
16.gemmota a la cuina: mousse de colors
17.acabat de fer: de llima
18.cal soparet: maduixa
19.dulces bocados: maracuià
20.la coquessa: mousse de mango
21.no tot son postres...a la cuina: de farigola
22.la cuina violeta: maracuià
23.dolcíssims: mousse de crema catalana
24.dolcíssims: mousse Betty Boop
25.pa amb tomàquet: mousse de mango
26.cuinant a canet: d'arròs amb llet
27.la cocina de mesilda: xocolata amb toc de cafè
28.buffet de postres: de poma amb crocant
29.fem un mos: de llimona amb fruits del bosc
30.tasta rutes: iogurt grec amb coulis de mango o fruits vermells
31.la cocina de morenisa: mousse de mel
REALMENT TEMPTADORES TOTES!!!
DONCS BÉ, DAVANT NOTARI I OBSERVADORES INTERNACIONALS (ALBERT,BET,LAIA I ONA) LA MOUSSE QUE HA SORTIT AL PAPERET ÉS LA Nº.....................4 !!!
MOUSSE DE PERES I VAINILLA DE: ELS FOGONS DE LA BORDETA!
Apa Sandra i Xavi, ara a veure com us faig els honors!, ja,,ja. Serà un plaer intentar fer una mousse pensada per vosaltres!. I ara que hi penso... ja que som aprop...què tal si veniu quan la faci i la tastem junts?....

dimarts, 21 de febrer del 2012

2 ANYS DE BLOC AMB REPTE I TIRAMISÚ!


EL REPTE: molts blocaires celebren els aniversaris dels blocs originalment, amb concursos, rifes... Jo, amb l'ajut de les meves filles hem tingut una idea on TOTS podreu dir la vostra: sabeu que els meus pastissos preferits son les mousses,oi? (fins d'aloe vera! n'he fet...). Us proposem que en el vostre comentari em deixeu una idea de mousse original, creatiu... al qual "intentaré" donar forma i que,( idea de la petita), tindria el vostre nom. Deixeu-me la vostra idea de mousse i divendres faré un sorteig davant notari: Albert, i els 3 testimonis de casa... El nº del comentari que surti serà el pastís-mousse-repte a fer! (si no se us acudeix cap digueu-me quin és el vostre preferit i ja me les empescaré per adaptar-lo al que vosaltres em sudgeriu... Entreu i jugueu!, blocaires i no blocaires!
TIRAMISÚ:Per tal de celebrar com cal els 2 anys del bloc, m'he decidit a fer un postre que feia molt de temps em reclamava l'Albert. Un clàssic que tenia pendent. Mirant aquí i allà s'aprenen curiositats com la versió que el Tiramisú s'oferia a Italia com a entreteniment als homes que esperaven torn als burdells. Però per una altra banda es diu que era un postre aristocràtic!...Conclusió: .............vosaltres mateixos....... Sigui com sigui, un postre deliciós!. Vaig seguir la recepta de la Mercè- de Cuina per llaminers (un dels blocs-referència) tot i que la quantitat d'Amaretto és menor ja que a nosaltres el licor ens agrada justet.
INGREDIENTS:
1 tassa de cafè
40 ml d'Amaretto
9 melindros (sense capa de sucre per sobre)
500 gr de Mascarpone
2 ous
100 gr de sucre glaç
cacau pols
SOM-HI:
Barregem el cafè que haurem refredat, amb l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares i els barregem amb la meitat del sucre i el mascarpone fins aconseguir una textura fina.
Batem les clares amb la resta de sucre i s'incorporen a la mescla, amb cura.
Suquem els melindros en la barreja de cafè i Amaretto ràpidament,( no s'han de trencar) i fem una primera capa al fons del motlle.
Seguidament aboquem una capa de la crema de mascarpone al damunt.
Fem una altra capa de melindros sucats al damunt i finalment una altra de crema.
Deixem a la nevera un mínim de 6h, però millor d'un dia per l'altre.
Al moment de servir empolvorem amb el cacau per sobre.
*Amb aquestes quantitats he fet un pastís tipus cake de 23 x 9 cm i m'ha quedat crema per a tres tassetes que he donat a les nenes amb un polsim de canyella.



divendres, 17 de febrer del 2012

PANETS FARCITS




Per fi vaig fer fa uns dies, una recepta que només havia fet a la feina. Tenia moltes ganes de fer la meva versió dels panets farcits. Es tracta d'un plat informal i original que considero molt adeqüat pels divendres i dissabtes al vespre quan et vé de gust fer un àpat informal. De tota manera també crec que és una bona manera de sorprendre els amics o la familia!. Està clar que el farcit pot ser el que més us agradi: carn, verdures... jo ho he fet amb el que tenia per la nevera. Espero us agradi i que passeu un bon cap de setmana!
INGREDIENTS: (4 pers)
4 panets de viena rodons
3 llaunetes de tonyina petites
1 ceba tendre
pebrot del piquillo
olives verdes o negres
1 culleradeta de tomàquet fregit
un bocí de sobrassada
formatge emmental
julivert,sal
4 ous (un per panet)
SOM-HI:
En una paella sofregim la ceba i reservem.
Marquem un quadrat sobre el pa de viena amb un ganivet fi i fem la tapa. Buidem una mica la molla de dins per tal que ens càpiga el farcit.
Barregem la ceba amb el tomàquet, la tonyina, les olives tallades i el pebrot tallat.
Ho posem a dins del panet i al damunt afegim la mica de sobrassada, el formatge emmental, el julivert i finalment l'ou sencer.
Salem, i si ho volem afegim una mica de julivert i algun bocí d'oliva.
Enfornem a 180º fins a veure que l'ou comença a quallar.
Tal com ho treieu serviu calentó amb la tapa al costat que ens servirà per sucar a l'ou.
(jo vaig deixar la tapa fora per no coure'l expressament, però això va a gust del consumidor!)

dimecres, 15 de febrer del 2012

CROQUETES DE GAMBES I RAP / LA RECEPTA DEL 15





Si alguna cosa, si alguna menja, és característica de cada casa i fa que cadascú es senti orgullós de les que fa la mare o l'àvia...son les CROQUETES...si o no?. Jo recordo les de la meva mare com a les més bones del món mundial (i que ningú no em digui el contrari!). A més a més les croquetes tenen aquell puntet d' "entranyable" de l'elaboració artesana, amb les mans, amb cura, donant forma, que les fa tant casolanes. La recepta del 15, un cop més, ens posa a proba intentant fer noves versions, combinacions... que sempre els agraeixo, ja que ens esperonen cada mes amb una iniciativa tan bonica. Us ofereixo aquesta versió marinera a veure què us en sembla i vaig corrents a veure el munt de croquetes que avui volaran per la xarxa!
INGREDIENTS: (quantitats aproximades)
375 gr de rap
375 gr de gambes pelades
1 ceba tendra
90 gr de mantega
75 gr de farina
350 ml de llet
un polsim de nou moscada
oli,sal.
farina blanca, ou batut i farina de galeta per arrebossar.
SOM-HI:
En una paella amb un filet d'oli fem la ceba talladeta i el rap salpebrat que haurem tallat a daus.
Quan agafa una mica de color, afegim les gambetes i salem.Donem unes voltes i reservem.
Deixem el preparat en un colador per tal que deixi anar l'aigua.
Preparem la beixamel:
fonem la mantega en un cassó i poc a poc anirem afegint la farina mentre remenem.
Deixem que agafi una mica de coloret vigilant no es cremi i anirem abocant la llet mica a mica i barrejant amb un batedor de ma. Salem i afegim la nou moscada.
Quan té la consistència desitjada apartem del foc.
En un bol barregem el preparat de rap i gambes i una part de la beixamel. Passem per triturador i si cal anem afegint més beixamel fins que agafi la consistència que volguem.
Deixem reposar la massa a la nevera unes quantes hores o millor d'un dia per l'altre, amb una mica de paper film tocant la superfície perque no es faci crosteta.
Escalfem oli en una paella mentre fem les croquetes.
Agafem porcions de la massa, donem forma i passem per farina blanca, ou batut i farina de galeta.
Arrebossem a la paella donant voltes perquè es facin per tot arreu i deixem sobre paper absorvent. BON PROFIT!
* PER CERT!, en vaig fer en forma de boletes i arrebossades amb sèsam i també van quedar boníssimes!

divendres, 10 de febrer del 2012

PETITS SAVARINS DE TARONJA



Ja tenim aquí el cap de setmana i segur que ens vindrà de gust fer i tastar algun dolç per acompanyar un cafetó o un cafè amb llet, o un cacaolat... Us proposo uns petits savarins que he fet amb un motlle rectangular de silicona amb 8 cavitats i que queden com a porció individual. Al final no he pogut resistir la temptació de fondre una miqueta de xocolata i fer-ne uns filets... Aquests pastissests els he fet amb una mica de suc de taronja natural perquè m'agrada molt el gustet que dóna als dolços. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS:
100 de suc de taronja
225 de farina
180 de sucre
2 ous
1 sobre de llevat
125 d'oli de gira-sol
ratlladura de taronja (1)
SOM-HI:
Barregem els ingredients líquids: suc, oli, sucre, ous i la ratlladura de taronja.
Seguidament incorporem tamisada la farina juntament amb el llevat. LLiguem els ingredients.
Untem els motlles que haguem escollit amb una micona de mantega i els omplim sense arribar a dalt de tot.
Enfornem a 180º uns 20 minuts, vigilant.
Deixem refredar i empolvorem amb sucre fi i si ho volem amb uns fils de xocolata negra fosa amb cura al microones i posada en un bibe o decopén.

dimarts, 7 de febrer del 2012

LA TEMPTACIÓ DE JANSON




Oi que només amb el títol ja venen ganes de saber de què va?...Això és el que em va passar a mi quan passejant pel preciós bloc -BON TIBERI- vaig veure aquest original títol. Però el fet és que tan bon punt vaig llegir la llista d'ingredients vaig saber que l'havia de fer aquella mateixa setmana. Em va semblar una recepta senzilla i amb uns ingredients 10. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS: (quantitats a gust de cadascú)
Patates
1 llauneta d'anxoves
ceba tendra
nata líquida
herbes aromàtiques
un raig de vi blanc
farina de galeta (pa ratllat)
SOM-HI:
En una paella sofregim la cebeta i quan comenci a agafar color hi afegim les anxoves a bocins i el raig de vi. Deixem fer 1 minut aproximadament.
En una safata apta per a forn fem una capa de patates tallades ben fines.
Al damunt posem una capa d'anxoves i ceba.
Podem les capes que volguem intercalant-les.
Aboquem la nata líquida que just cobreixi i finalment les herbes aromàtiques (jo vaig posar orenga).
Enfornem a 180º uns 45 minuts (segons recipient, quantitat...)

divendres, 3 de febrer del 2012

CARQUINYOLIS DE CACAHUET I FESTUCS





De fet, hauria de dir-ne "carquinyoletes", ja que la textura és la del carquinyoli però la forma és de galeta...sempre podeu fer-los amb la forma allargadeta tradicional tot i que he vist carquinyolis en tot tipus de format. Un cop fets els de tota la vida amb ametlles i que son fantastics, volia probar-ne amb alguna coseta salada i em vaig decidir pels cacahuets i els festucs. El resultat ha estat molt bo!, cruixents i amb el gust potent i saladet dels festucs i els cacahuets. Així en format petitó es fan de vici! Espero us agradi.
INGREDIENTS:
120 gr de farina
50 gr de mantega
40gr de sucre fi
1 ou
1 cullerada (de cafè) de llevat
100 gr de festucs i cacahuets (100 gr en total)
SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre i l'ou batut.
Anem afegint la farina amb el llevat barrejat.
Quan la massa és lligada afegim els cacahuets i els festucs que haurem fet a bocins petitons. (jo els he passat pel túrmix però molt poc, per trobar-ne els trocets).
Deixem la barreja uns 30 minuts a la nevera.
Fem boletes petites i les aplanem una mica sobre el paper de forn.
Enfornem a 180º uns 10 minuts.
Deixem refredar completament. Estan més bones després d'una bona estona de repòs!

dimarts, 31 de gener del 2012

I TU, COM HO FAS?

Sabeu que algun dia 1 de mes he proposat un dubte, una manera de fer, una recepta...com el PA AMB TOMÀQUET o el SOFREGIT. Com que sempre he cregut que aquest, és un espai per a compartir dubtes, plats, agafar d'aqui i d'allà, demanar informacions, proposar coses interessants...dins del món de la cuina que és el que ens agrada, en aquesta entrada voldria que m'ajudessiu a fer una coca especial i que no sé molt bé com fer-ho per a que realment sigui com cal. Soc tot ulls per a veure què proposeu per a fer UNA COCA DE RÈGIM...JA,JA, és clar que COCA I RÈGIM són una mica antagonics... però m'interessaria molt saber com ho feu per reduïr al màxim els greixos, el sucre, les calories, per quins ingredients ho substituiu, si n'esteu satisfets, si preferiu un tipus concret de farina, de sucre...Estic realment interessada a que feu les vostres aportacions convençuda que tots els que passem per aquí n'aprendrem els uns dels altres, així que espero que deixis la teva!
* Jo el que faig normalment és reduïr per sistema la quantitat de sucre que posa la recepta. He comprovat que amb menys quantitat queda igualment prou dolç.
MOLTES GRÀCIES PER PASSAR I DEIXAR LA TEVA OPINIÓ!!!

divendres, 27 de gener del 2012

COC DE NOUS AMB CAFÈ




Com ja sabeu, les coques amb fruits secs i amb una mica de gustet de cafè...són dels que més m'agraden, sobretot per acompanyar un tallat, un got de llet... Aquest que us presento té una textura consistent i un gust potent. Espero que us animeu a fer-lo el cap de setmana!!!
INGREDIENTS:(per a un coc petit-mig)
125 gr de farina
75 ml de llet
100 gr de sucre
1 ou
1 sobre de llevat
80 d'oli de gira-sol
4 cullerades grans de cafè fet
un bon grapat de nous a bocins
SOM-HI:
Barregem l'ou amb el sucre, la llet, l'oli i el cafè.
Afegim la farina i el llevat tamisats i finalment les nous.
Untem amb mantega el motlle i hi aboquem la barreja.(jo he emprat un motlle ondulat de paper de la botiga Baltà Farinetes)
Enfornem a 180ºuns 30 minuts. (mireu que sigui cuit punxant-lo al centre!)LLESTOS!

dilluns, 23 de gener del 2012

UNA COCA DE PEBROTS!



Així mateix, i així de clar...una coca farcida amb pebrots. Heu vist aquest pebrot groc tan bonic?, no em vaig poder resistir quan vaig veure'ls en una parada de verdura de Vic. Normalment no en trobo, i té un gustet molt suau i potser una mica més dolç que els altres. A més a més m'agrada molt el color que li dona als plats. Aquesta coca és fàcil, sana i vistosa...o no?.
INGREDIENTS:(per a 4 persones)
*MASSA: 500 gr de farina de força
30 gr de llevat de forner
250 gr d'aigua tèbia
1 culleradeta de sal
*FARCIT: pebrot verd
pebrot groc
pebrot vermell
1 ceba tendra
1 o 2 tomàquets madurs
SOM-HI:
Barregem el llevat amb la farina i donem forma de volcà. Al mig posem l'aigua amb la sal i anem barrejant mica a mica de forma que la farina es vagi integrant poc a poc. Anem pastant fins que ens queda la massa lligada i la deixem en un bol tapada amb un drap durant 1h aproximadament, en un lloc on no hi hagi corrent d'aire.
Mentre reposa la massa prepararem el farcit: en una paella amb un raig d'oli saltegem els pebrots i la ceba tallats en juliana. Reservem.
Extenem amb les mans o amb un corró la massa de la pizza fins deixar-la amb ek gruix que desitgem, posant una mica d'oli sota per tal que sigui més fàcil d'estirar i li dongui un punt més cruixent.
Ratllem el tomàquet madur i el repartim damunt la base.
Afegim un polsim de sal i al damunt anem posant els pebrots i la ceba.
Un rajolí d'oli per sobre i enfornem a 180º fins que veiem que s'enrosseix. LLestos!

dijous, 19 de gener del 2012

EL CASTELL SALAT DE L'ONA








Avui faig una d'aquelles entrades que tanta i tanta satisfacció em donen. Els qui em coneixeu sabeu que de tant en tant entro receptes que han fet els meus a casa. L'anterior és de l'Albert, n'he publicat de la Laia i de la Bet, i avui us presento una de l'ona, la meva filla gran que...VOL SER CUINERA!... Ella s'imagina receptes, salses, "jocs" culinaris, combinacions... a vegades en parlem i acabem de pulir-ho, però en aquest cas, tenia tan clar el què volia i com ho volia que em vaig limitar a comprar els ingredients que em va dir i mirar-la... El castell que n'ha sortit parla per si sol, no us sembla?. Ben segur que aquest pastís salat anirà al concurs Bonpreu d'enguany!
Per cert: boníssim!
INGREDIENTS:
Pa llescat tou (Tramezzini)
enciam tipus iceberg
tomàquets
blat de moro
palets de surimi
maionesa
olives verdes sense pinyol
Philadelphia
1 pastanaga
un bocinet de pernil dolç
SOM-HI:
Fem a bocins ben petits els palets de peix (surimi), el tomàquet madur i l'enciam. (Reservem una mica de l'enciam tallat per després fer-ne la gespa o el prat).
Ho posem en un bol amb el blat de moro escorregut i unes bones cullerades de maionesa. Ja tenim el farcit.
Agafem el pa i el tallem a la mida que volguem fer el castell.
Anem untant cada llesca de pa i hi posem un bon tou de farcit. Tapem amb una altra capa de pa untada i repetim fins a l'alçada desitjada (una mica menys que la llesca alçada que ens farà de façana.) Hem fet 4 pisos.
Agafem el pa que ens farà de parets del castell, tallem a mida i fem els merlets (la part de dalt), en la façana tallem la forma de la porta.
Untem pel darrera amb maionesa i ho "enganxem" al pastís tenint en compte de posar un bocí de pernil darrera l'espai de la porta. Posem els escuradents a mode de cadenes de la porta.
Ara farem els soldats: agafem les olives i les farcim amb el formatge Philadelphia. Els posem un damunt de l'altre clavats amb un escuradents i posant com a base una rodella de pastanaga. Tallem un bocí de la base que ens servirà per clavar a la llança que duran al costat.
Posem l'enciam tallat al damunt del pastís com a coberta del castell i pel voltant.
Ah!, i la princeseta que no falti!, nosaltres hem posat una de dibuixada però si en teniu una de joguina...vosaltres mateixos!

diumenge, 15 de gener del 2012

CORS DE CARXOFA FARCITS DE CARN AMB SALSA DE TROMPETES/LA RECEPTA DEL 15!






La recepta del 15!, quina bona pensada van tenir la Marina, la Sandra i el Xavi... cada mes ens posen a prova d'una forma divertida i a més n'aprenem un munt els uns dels altres. Jo esperava aquesta convocatòria de la carxofa de forma especial per 2 motius: un, aprendre receptes que em facin veure la carxofa amb una mica més de carinyo...i dos, que la recepta que tenia per publicar de carxofes és feta per l'Albert que un dia em va sorprendre amb aquest plat i que realment va resultar ser un èxit!. La llàstima és que no en tinc les quantitats de cada ingredient, però a vosaltres que cuineu cada dia... què us haig de dir?, no us fa cap falta!. Ja em direu què us en sembla, li poso nota?...je,je....
INGREDIENTS:
Cors de carxofa congelats
carn picada de vedella i de porc
pebrot vermell
ceba, all
formatge manxego
un grapadet de trompetes de la mort
crema de llet
SOM-HI:
Amb una mica d'oli saltegem la carn picada salpebrada . Afegim la ceba, el pebrot i l'all tot ben picadet.
Anem posant culleradetes del farcit als cors de carxofa descongelats.
Al damunt hi posem un quadradet de formatge manxego.
Fem la salsa de trompetes de la mort saltejant els bolets amb una mica d'all ben trinxat, afegim una mica de crema de llet i afegim una mica de sal. Triturem i en posem una cullerada al damunt de cada carxofa farcida.
Gratinem al forn a 180º fins que veiem que es fon el formatge.

diumenge, 8 de gener del 2012

PASTÍS DE PEIX I GAMBES




Ondia!, ja som al 2012 i encara no he fet cap entrada!... Tanta festa, tanta manduca... i que bé ho hem passat menjant, tastant, probant coses noves, aprenent... i en el meu cas, fent receptes "conegudes" per no arriscar excessivament... tot i així vaig fer el pastís de formatge que no havia fet encara, i un pastís fred de peix una mica diferent al que sempre faig per a Cap d'any. Com que si alguna cosa m'ha mancat aquests Nadals ha estat temps, haig de dir que aquest pastís estava molt millor el dia després, que no pas acabat de fer i gairebé encara tebi el mateix dia... No hi havia més temps...Us el presento com a un plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats. Si a més a més teniu una mica de TEMPS per dedicar-li una salseta bona de gambes...millor!, sinó, sempre es pot recòrrer a la maionesa o la salsa rosa que també son ben bones!. A veure què us en sembla! AH!, FELIÇ I GUSTÓS 2012 A TOTS!!!!
INGREDIENTS:
5-6 cuetes petitones de rap (o qualsevol peix blanc que us agradi)
un bon grapat de gambeta pelada (200 gr aprox.)
1 ceba tendra
2 granets d'all
una mica de julivert
4-5 ous
1/2 gotet de vi blanc
1/2 gotet de beixamel preparada.
oli, sal, pebre.
SOM-HI:
-Tallem el peix blanc a bocins i el salpebrem.
-Posem en una paella un fil d'oli i saltem el peix. Afegim la ceba tallada,l'all trinxat i la mica de julivert. Al darrer moment aboquem les gambes. Salem.
-Hi aboquem el mig gotet de vi blanc i deixem que s'evapori.
-Finalment posem la beixamel i donem unes voltes per tal que lligui tot.
-Ho passem pel túrmix juntament amb els ous fins que quedi amb la finor que desitgem.
-Aboquem el preparat al motlle que hem escollit i que si ho preferim haurem untat amb una mica de mantega.
-Enfornem a 180º entre 30 i 45 minuts.
-Deixem refredar una bona estona a la nevera.
-Decorem amb alguna gamba, julivert, maionesa, salsa rosa...