Els dissabtes i els diumenges a la tarda, m'agrada improvitzar, un berenar fàcil, ràpid i llaminer. Quan puc ho faig, i si tinc pasta de full la rapidesa està garantida, només cal pensar un farcidet bo. Fa uns dies vaig fer aquests pastissets, a veure què us semblen, són ben ràpids de fer!
PASTISSET DE MATÓ
INGREDIENTS:
mato
melmelada d'albercoc,(o pruna...)
melmelada d'albercoc,(o pruna...)
pasta de full
panses i ametlla trocejada
ou
SOM-HI:
Estirem la pasta de full, en fem unes porcions rectangulars individuals i les farcim amb una capa de melmelada i a sobre repartim el mató.
Tanquem la porció com si fós un paquetet (amb les vores a sota).Amb una tireta fina de la massa de full fem una decoració en diagonal.Pintem amb ou batut i adornem amb l'ametlla i les panses.
Enfornem a 180º uns 15 minuts fins que es dauri.
PASTISSET DE FIGUES
INGREDIENTS:
pasta de full
ou
figues
melmelada de préssec (o la que tingueu,ben dolça)
SOM-HI:
Fem porcions rectangulars de la massa aixecant una mica les vores.Punxem amb forquilla.
Farcim amb una mica de melmelada que haurem barrejat amb una mica d'aigua.
Al damunt hi posem els talls ben prims de figa i acabem pintant amb una mica més de la melmelada perquè brilli.
Enfornem a 180º uns 10-15 minuts fins que veiem la pasta de full daurada.
M'agrada molt el que fas amb la pasta de full, n'he d'anar a comprar al Lidel que és a l'únic lloc on en trobo de rectangular, llàstima que em queda molt lluny!!
ResponEliminaMmm, que bo, tan un com l'altre. ets la Reina del full!!
ResponEliminapetons,
Boníssimles nenes segur que estàn encantades amb aquests berenars!!
ResponEliminaPetonets
Les dues m'agraden, però la de figues em resulta sensacional. Quin color, m'imagino la textura, la dolçor,... hummmmmm
ResponEliminaAquest pastisset és un pecat dels grossos, ha de ser tan bo, que a cada mossegada segur que tens una pujada d'adrenalina de plaer!! bravo.
ResponEliminaMató i figues!!!! quin plaer...pel paladar...
ResponEliminauna abraçada
molt bons i molt ràpids! Tal com tu has dit! Quin berenar...jo me'ls menjaria encara que no fos diumenge! jeje!!
ResponEliminaCristina, des que vaig descobrir la pasta de full cada dia se m'acudeixen coses noves!.També he trobat massa rectangular als congelats flor de neu, però l'has d'estirar un cop descongelada.Val la pena anar al Ldel i agafar-ne 4 o 5!
ResponEliminaCarme, home, tant com la reina...jeje, però si una bona fan.
Marylou, home...no es poden queixar,oi?un petó.
Starbase, ja tardassss, fes-ho que és un moment!
Txell i kike, caram, quines sensacions tan explícites!, moltes gràcies macos!!!
Neus, oi que son bones les dues coses?...
Gemmota, i tant!, qualsevol moment és bo per a un caprici!
Caram, com us cuideu, eh? Normalment el meu berenar és un iogurt o una peça de fruita, je je je...
ResponEliminaTotes dues propostes em semblen delicioses, m'agraden igual. Així que em demano una de cada!
Doncs continua improvisant, que en saps molt!. No sé quin triaria, em sembla que faig com la Gemma, un de cada (però petitet, que faig bondat)!
ResponEliminaLas dos propuestas me gustan,yo me llevo uno de cada que soy muy golosa.
ResponEliminaBesets.
Em semblen un berenar perfecte pel cap de setmana, potser que m'hi deixi caure per casa, no?
ResponEliminapetons! ;)
Gemma, això només és de tant en tant... si no sí que estaria igual que la Fiona!jaja.
ResponEliminaGloria, s'acumula el nombre de plats que hem de tastar junts!...no donarem l'abast!
Mesilda, que vaya de gusto!ja ja.
Acabatdefer, crec que haurem de fer una trobada per intercanviar plats!ja farem la llista!
Madre miaaaa yo un trozo de cada, gracias, un beso.
ResponEliminaDefinitivament ets la reina de la pasta de full!! Et felicito pel bon rendiment que ne treus i per les bones idees. Petonets
ResponEliminaNoia quin berenar mes deliciós, amb berenars així has de tenir cua a casa.
ResponEliminaPetons
Nena, que bó sobretot el de figues.
ResponEliminaMuas!
Capisi, quan vulguis!
ResponEliminaMercè, jaja, i pensar que fins fa més o menys un any no l'havia fet servir... un petó.
Sión, no t'ho pensis,(no ho dic a ningú...ssssst)
Gemma, una de figues per a tú!!ptó
un berenar per llepar-se'n els dits, quina bona pinta! perfecte pels més llaminers
ResponEliminasalutacions
Laura, doncs ja veus si és ràpid!
ResponEliminaUna grand qualitat a la cuina, la improvitsació, peró un altre molt bona la creativitat.
ResponEliminaPetons.
T'agraeixo de tot cor aquestes idees per a fer berenars ràpids, me'ls apunto tots dos!
ResponElimina