La meva mare em va fer veure que a l'hora de parlar de truites gairebé tot s'hi val!, recordo la seva truita de mongetes seques, la de carxofa, la de verdura amb patata... Per no perdre la tradició jo també n'he fet de tota mena i crec que es un fet generalitzat a totes les cuines. (truita de gambes, de bacallà, de botifarra negra, d'espinacs...).Avui us presento aquest parell a veure què us en semblen i us animo a que expliqueu alguna de "curiosa" que hagueu fet o tastat!
TRUITA DE CAMAGROCS:
INGREDIENTS:
camagrocs
4 ous
all, julivert
sal i oli
SOM-HI:
No hi ha cap misteri... es tracta de passar els camagrocs per la paella amb un raig d'oli un granet d'ell i una mica de julivert.
No hi ha cap misteri... es tracta de passar els camagrocs per la paella amb un raig d'oli un granet d'ell i una mica de julivert.
Retirarem l'excés d'aigua que els bolets deixen anar i afegirem els bolets al bol on tindrem els ous batuts.(a mi m'agrada fer-ho aixó abans d'abocar la barreja a la paella, crec que es barregen millor els gustos i es reparteix millor l'ou).Fem la truita per les dues bandes a la paella que tindrem ben calenta.
TRUITA DE SAMFAINA:
INGREDIENTS:
4 ous
pebrot vermell,pebrot verd
albergínia
1 ceba tendra
un xic de tomàquet ratllat
sal,oli
sal,oli
SOM-HI:
Fem un sofregit amb els pebrots, l'albergínia, la ceba, i salem. Afegim el tomàquet i deixem que redueixi una mica. Quan és ben tovet ho afegim als ous batuts una estona i fem la truita amb la paella ben calenta per les 2 bandes.
Dons mira, de camagrocs no l'he tastat pas...
ResponEliminaSegur que era molt bona... m'encanten els bolets.
Muas!
Dues truitas magnífiques! m'agraden molt les truites i experimentar amb elles i probar amb ingredients nous és genial!
ResponEliminaUn recultat meravellós!
Molts petons
M'encanten les truites, és el que tu dius... tot s'hi val! A casa ens agrada molt de patates, ceba i carbassó, o de mongetes seques amb cansalada... i una que també em xifla, d'albergínia tallada a dauets i ben toveta... mmmmm!!
ResponEliminaLes teves tenen una pinta espctacular! ;)
Petonets!
Sandra
Ohhhhh m'encanta la verdureta picadeta, però amb truita no l'he provada mai! Ara ja sé com colar una nova manera de menjar verdura a casa jejej, no em podran dir que no.
ResponEliminaJo de truites així extranyes... em penso que totes són de les conegudes, però la que m'agrada més és la d'espàrrecs silvestres i la de patata que fa el meu xicot, aiii
Petonasos!
La truita de samfaina m'encanta, quan faig samfaina sempre en faig de més, així amb la que em sobra en faig una truita ;)
ResponEliminaDoncs jo voto per la de camagrocs. On hi han bolets...
ResponEliminaVisca les truites!! Visca!!
Les truites de verdures són boníssimes. De bon gust me la menjava per sopar.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
A mi me encantan las tortillas,asi que me quedo con las dos...las dos estan buenisimas.
ResponEliminaBesets.
Que bones les truites¡¡¡¡¡
ResponEliminaDel que siguin...
Aquesta de bolets te mol bona pinta.
Fins demà.
ISABEL
QUE RICAS TORTILLAS. BESO DE ORQUIDEA59
ResponEliminaMoltes moltes moltes felicitats pel bloc! El segueixo des de fa poc i m'encanta!
ResponEliminaAra estic estudiant però tinc moltes ganes que s'acabin els exàmens i, ja que hi som, la carrera per tenir una mica de temps per cuinar tots aquests plats que proposes!!! Només em faltaria una mica més de traça a la cuina, perquè normalment sóc una mica patata...
Visca la truita!, la proposta d'Acabatdefer dels espàrrecs i patatones... seria apta per menors?..ja,ja,ja...Gràcies a tots per estar per aquí, entre truites!
ResponEliminaDe camagrocs (rossinyols de pi) sí que n'he fet, però de samfaina no encara! Com a truita curiosa, alguna vegada n'he fet de tonyina (de llauna) i queda boníssima també. Per cert, ahir vam dinar l'enfornada de patates segons la teva recepta i no van quedar res de res de res de res! Vam fer una festassa, gràcies per donar la idea!
ResponEliminaAngels, jo també l'he tastat de tonyina de llauna, bona!. Doncs me'n alegro molt de l'èxit de l'enfornada de patates!, jo tinc a punt la carbassa per fer les teves magdalenes!
ResponEliminaA mi no m’agraden massa les truites però en Miquel d’aquestes dues truites demanaria que en fes una de sola.
ResponEliminaPetons
Truites, truites, truites. Totes sensacionals. Hi ha alguna cosa de la que no es pugui fer una truita? A mi m'agraden gairebé de tot. Per cert qui deuria fer la primera truita?, es mereix un monument!
ResponEliminaHola Mercè!!
ResponEliminaAvui m'he posat a passejar pels blocs de cuina i entre ells, pel teu. Et fitxo!
Quines truites més bones. Aquest any vaig provar per primer cop la de camagrocs tot i que em van dir que era una manera de cuinar-los molt típica. He de dir que em va encantar. La de samfaina no l'he provat, en prenc nota! :)
fantàstiques truites, totes dues. em sembla perfecte que en parlis, precisament fa poc vaig fer un post en què em preguntava si ja no es cuinen truites, perquè sembla que a la gent li fa vergonya ensenyar als blocs una menja tan senzilla. gran error, perquè no és tan senzill fer bones truites, com demostres tu avui.
ResponEliminaSión, doncs fes-li home!...ja s'ho mereix,no?
ResponEliminaJosep,el meu nebot Eduard la fa de panses!...I sí, estic dacord, un monument per a l'invenor de la truita!
Alba, contenta que estiguis per aquí!, ja t'he visitat a casa i déu n'hi dó quina colla de bones fotos i receptes!estem en contacte!.La truita de samfaina és plena de gustos potents!
Manel, ja tens raó, a vegades sembla que només tinguin mèrit els plats complicats o laboriosos i està clar que a vegades el que és senzill és tan bo o millor, com a mínim més del dia a dia de tots!A reveure.
Mmmmm, no se quina en menjaria abans, però totes dues me les cruspiria en un tres i no res.
ResponEliminapetons,