La llet d'ametlla és dolça, suau, refrescant... i aquest postre de la Gemma -la cuina de casa- en recull tot el seu sabor sense disfressar-lo. Per al meu gust un pèl massa suau, però val a dir que jo no vaig posar l'ametlla salada que la Gemma posa al mig.
INGREDIENTS:
300 de llet d'ametlla
3 fulles de gelatina
(15 ametlles salades)
SOM-HI:
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Escalfar una part de la llet al microones i dissoldre la gelatina escorreguda a dins.
Afegim la resta de la llet d'ametlla i la repartim en els motlles (els petitons de silicona van molt bé, o tipus glaçonera).
Posem, una ametlla salada dins de cada porció (jo no ho vaig fer).
Posem a refredar a la nevera fins que qualli.
Desmotllem i servim. Jo vaig posar una llàmina d'ametlla ben fina i una gota de xocolata per donar una mica de color.
Nyam! Té una pinta genial, a casa sempre hem tingut llet d'ametlla, a mi m'agrada molt!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Petonets
Sandra
Que fa de temps que no prenc...llet d'ametlles...de petita m'agrada molt...sempre posava el dit...si no em veian...clar...
ResponEliminaMercé...tinc que tastar aquest postre...
Com a postres ha de quedar massa suau de gust...
ResponEliminaJo ho vaig fer de mida petita, en una glaçonera, i ho vaig servir com un aperitiu amb l'ametlla salada, que es menjava d'una sola mossegada.
Per postres, potser es podria potenciar el gust amb una mica de sucre i licor d'ametlles (tipus Amaretto), oi?
quines postres més curioses, no les coneixia
ResponEliminafa molt que no prenc llet d'atmetlla :)
feliç cap de setmana!
Boníssima!!!! i original ja que no ho coneixia! m'encanta!
ResponEliminaMolts petonets
Da gusto verlo tan blanco y bonito,parece de diseño.....la leche de almendra nunca la he probado.
ResponEliminaBesets.
Dons a mi em sembla que t'ha quedat ben maco, això si, poder te raó la gemma, que de mossegada i amb l'ametlla salda (fins i tot amb marcona d'aquelles que no tenen grumolls de sal) potenciaria més el gust i contrast dolç-salat, eren aquelles en forma de cor penso (si no vaig errada) aquests dies pensaba en aquesta recepta per ferla a casa a Nadal per acompanyar els cafes.
ResponEliminaDe totes maneres, per qui no li agrada la combinacií dolç-salat aquest que has fet tu es ideal, a més ja saps qeu per la pròxima, poder augmentar la qüantitat de sucre i llestos, fins i tot possarli un xic de frangelico..jiji (sempre penso en coses que engreixan..:P)
A mi sempre em surten millor les receptes la segona vegada així puc rectificar el que calgui per enllestirlo al meu gust.
Un requetesmuacks!
QUEDA PRECIOSO DE APARIENCIA, MEJOR SABRÁ. BESO DE ORQUIDEA59
ResponEliminaQuina recepta més original, jo també fa temps que no provo la llet d'ametlla... me n'has fet venir ganes!
ResponEliminaDoncs d'aspecte té una pinta increïble, si li falta sabor és una pena, però sempre se li pot afegir algun licor o extracte que l'ajudi a guanyar-lo. A les fotos queda preciós!!!
ResponEliminaPetonets
Una proposta molt atractiva. Té un aire senyorial que m'encanta, com de mitja tarda a la provença o així.
ResponEliminaVaja, es el que a mi em recorda :)
Una bona idea.!! Jo no tinc costum de comprar llet d'ametlla però m'agrada la idea
ResponEliminaBen fàcil i ben bo! La llet d' ametlla m' encanta!
ResponEliminaona:Hola mare sóc l'ona un super mega ptooo!
ResponEliminaaquets gotets son boniiiiissims MUACK
MARIA: Hola tietaaaaaaaaaa!!!!! Segur que els gotets son bonissims! mes que res perque tot el menjar et surt de conya!
un peto!
Crec que no he provat mai la llet d'ametlla. Ja li vaig veure a la Gemma i em va semblar una idea molt original i segur que bo tot i ser tan suau com dius.
ResponEliminaMolts petonets!! :)
Com a mare d'un intolerant a la lactosa, és fantàstic descobrir noves postres. Com a llaminera professional, mmmmmmmmmmm. Com a cuinera potinera, tan fàcil... moltes gràcies!!!
ResponEliminaFogons,jo no tinc costum de prendre llet d'ametlla però la trobo boníssima!
ResponEliminaNeus, tots hem fet malifetes a la cuina...un cop vaig anar agafant pernil del bo de la nevera i quan ma mare va obrir el paquet...em va caure una bona bronca...La llet d'ametlla és boníssima!
Gemma, prenc nota!, segur que amb l'amareto aniria millor, però comprar tota una ampolla se'm fa una mica gros...Si ho repeteixo però, ho faré, gràcies!
Laura, Ingrid, Mesilda, la llet d'ametlla és boníssima, val la pena provar-la!
Petita cuina, tens tota la raó,la segona vegada que fas un plat sempre surt millor. Prenc nota dels consells!
Orquidea, Angels, gràcies, la veritat és que la presencia, tan blanquet, dona molt de joc. La gemma va fer una presentació espectacular!
Carme, moltes gràcies, prenc nota dels vostres consells i els agraeixo sincerament!
Starbase, m'agrada molt que sempre comentis el que et transmeten les entrades, de debò que per a mi és important!gràcies!
Mercè, anna, val la pena provar aquesta llet!es molt suau!
Ona, Maria, sou unes trapelles!...m'ha agradat molt el vostre comentari, moltes gràcies a les dues!,i altre cop FELICITATS MARIA!(12 ANYS...)
Alba, fes-ho com la Gemma i segur que triomfes!
Bugaderes, gràcies noia! celebro haver-te ajudat amb alguna recepta!una abraçada.
No ting costum de fer servir la llet d'ametlla.
ResponEliminaHo tindre en compte.
Petonets.
Amb xic de salsa natural de fruites del bosc, pot quedar fantástic!
ResponEliminaCon un poco de salsa natural de frutos del bosque, puede quedar fantástico!
ostres, a mi m'encanta la llet d'ametlles i com diu la Gemma, potser estaria bé com a aperitiu...m'ho apunto!
ResponElimina